Want your
own Fotopage?







 
Syahrul Ilani's FotoPage

By: Syahrul Ilani

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 23-Feb-2009 13:10 Email | Share | Bookmark
Kebun Sayur

 
 
Assalamualaikum wbt... again dan again kepada family dan sahabat yang sangat2 saya kasihi... rindu pula kat semua-semua... Ape khabar? semoga sihat2 belaka..

Alhamdulillah semalam saya dan suami sempat singgah ke Bolton rumah dr Bad dan Kak Elis.. untuk ziarah baby boy sempena meraikan kelahiran baby.. hensem sangat baby...senyap je dia sleep..sesekali ada juga nguik2 sebab nak susu... BUBU dan BABY alhamdulillah sihat...



entry kali ni, saya nak kongsi mengenai Kebun mini saya dan suami... bila duduk kak negara 4 musim ni kadang2 terasa teringiiin nak makan sayur Malaysia..jadi balik malaysia dulu, kami beli benih dan try tanam... alhamdulillah dah nampak sedikit pertumbuhan... sangat lah EXCITEEED.. rasa nak tuai dan goreng time2 tu juga... hubby pon sama naik excited.. bangun2 pagi selain on computer dia akan terus siram pokok!...



pokok yang kami cuba semai:
1. kangkung
2. sawi
3.pak coi atau bak coi [mana satu ntah..kat paket tulis pak coi]
4. kai lan..[ni tak sabaq nak pekena kailan ikan masin @ kailan masak belacan..]

Mohon makhluk ALLAH ini [sayur-sayur] ini tumbuh elok dan boleh di tuai tak lama lagi... nanti kalau dah besar saya cerita lagi..boleh laa sahabat2 di perantau sama-sama pakat tanam sayur juga..


okie dokie..
salam sayang,
selamat menanam..

love,
laniramli


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net